Lördagen den 9:e februari: Nattlig planering inför marknadslördagen

Trött och fortfarande aningen euforisk efter fredagens konsert har jag försökt pussla ihop planeringen inför morgondagen. Bland programpunkterna jag har noterat finns konserten med Kalle Moraeus på Folkets Hus klockan 14, ett besök på turistbyrån med ett försök att få lite reflektioner från personal och besökare, en text med bilder från Ájtte – Svenskt fjäll- och samemuseum (med berättelsen om deras uppmärksammade jojkbox) och lite mer utforskande av själva utbudet bland marknadsstånden. Och minst ett marknadsmat-inlägg till.

Det arrangeras dessutom två hundutställningar i ridhuset på lördagen. En av dem är Jokkmokks Brukshundklubbs officiella utställning för bruksraser, och den följer direkt efter en utställning arrangerad av Specialklubben för Skällande Fågelhundar.

På kvällen arrangeras bland annat Nuoraid Lávdi, en konsert med unga samiska artister. För att citera arrangören: “Arrangemanget är ett tillfälle att visa upp mångfalden av samiska artister, men även ett sätt för oetablerade att pröva stå på scenen”. Isak Utsi tipsade om en video på YouTube. Jag ska försöka vara på plats om bara planeringen går ihop, för jag tror att det kan bli en kväll med ännu fler positiva musikupplevelser och överraskningar.

Men först ska jag försäkra mig om att få några timmars sömn inför morgondagen…