Nytt år i kalendern, men inte i Jokkmokk (ännu)

Nu har vi nått fram till 2015 och jag kan med glädje berätta att Jokkmokk: Live! har vaknat till liv igen, för att ännu en gång presentera Jokkmokks Vintermarknad i text, fotografier, videosändningar, ljud och musik! Eller, kort och gott: i bloggform! Det blir den tredje vintermarknaden för den här bloggen, och för 2015 års marknad kommer bloggen att återgå till att skrivas på svenska.

Senare under våren kommer alla texter, såväl för de tidigare vintermarknaderna som för den kommande, att översättas så att bloggens alla inlägg kan läsas på såväl svenska som engelska. Men som sagt, det blir ett framtida projekt och årets marknadsblogg blir under marknadsveckan helt och hållet svenskspråkig. Det kommer dessutom att bli mer fokus på rörlig bild, såväl inspelade videoklipp som direktsändningar via internet. Med mig ut på årets olika arrangemang kommer jag att ha en ny kamerarigg, med bland annat en GoPro-kamera och ett Steadicam-stativ.

Vintermarknaden i Jokkmokk arrangeras den första veckan i februari, så det återstår ännu några veckor innan marknadsveckan (och med den, marknadsbloggen) drar igång.

Men vadå “inte i Jokkmokk (ännu)”?

Vad menar jag då med att det är ett nytt år i kalendern, men inte något nytt år i Jokkmokk riktigt ännu? Jo, tideräkningen i Jokkmokk utgår till stor del ifrån vintermarknaden. Marknaden signalerar slutet på året, och när marknaden är över, då börjar också det Jokkmokkska nyåret. Det är en annorlunda tideräkning, men ett välkänt faktum här…

Jokkmokk: Live! på Facebook

Under tiden vi bygger om och förbereder bloggen inför nästa marknadsuppdrag så vill jag passa på att bjuda in er till Jokkmokks: Live!:s nya Facebook-sida: Marknadsbloggen – live.jokkmokk.com. Där kommer det att publiceras foton, videoklipp, texter och annat spännande material som jag har samlat på mig under de senaste två åren men som inte har publicerats på själva bloggen. Följ gärna den sidan, och tipsa vänner och bekanta som kan tänkas vara intresserade. Genom Facebook-sidan kan du dessutom skriva förslag, idéer, frågor och allmänna funderingar direkt till mig, och till andra som följer sidan. Jag skulle jättegärna vilja ha tips och förslag om vad jag verkligen inte bör missa under 2015 års marknad, och jag är öppen för alla intressanta idéer och förslag ni kan tänkas ha.

Jokkmokks marknad 2013 - Västra torggatan i motljus...

Tills vidare, välkommen tillbaka hit! Jag ber redan nu om ursäkt för stöket som kommer att råda på den här bloggen under någon vecka, men jag lovar att det kommer att resultera i en mer praktisk, mer mobilsurfvänlig och allmänt bättre fungerande blogg när det väl blir dags att köra igång den på riktigt.

Och slutligen: Tack för alla positiva kommenarer, de värmer! Och ett enormt tack till arrangörsgruppen för Jokkmokks marknad, som inför årets marknadsbloggande har lyssnat på mina förslag och idéer och därefter kommit med egna förslag, vilket har lett fram till att Jokkmokk: Live! i år kommer att drivas i samarbete med marknadsarrangörerna.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/50/174850/live.jokkmokk.com/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399