Marknaden är över, och ett nytt år tar vid…

Nu är det söndag kväll, och marknaden är över för den här gången. I och med det börjar också ett nytt år enligt den lokala tideräkningen, för i Jokkmokk räknar vi snarare tiden “innan marknaden” och “efter marknaden” hellre än innan/efter årsskiftet.

Söndag skulle egentligen vara dagen då jag satte mig ner och sorterade allt material, skrev klart texter som jag inte har hunnit skriva klart och publicerade bilder som jag inte har hunnit publicera. Men efter lördagens 17-timmarspass (från klockan 9 på morgonen till 2 på natten) så sade både huvud och kropp ifrån, och jag valde att skjuta upp sorterandet och redigerandet till måndag och låta söndagen vara en ledig dag. En snabb titt i marknadsmappen på datorn visar att jag har hundratals foton och flera timmar video att sortera, redigera och arkivera. En del av materialet kommer att läggas upp i ett par blogginlägg under nästa vecka, resten sparas ihop med arkiven från de två föregående åren.

Årets slutsats:

Det blev en fantastisk marknad, i mitt tycke. Mestadels fint väder, undantaget lördag eftermiddag då det började blåsa kraftigt, och många fantastiska upplevelser och arrangemang. Men för mig är höjdpunkten med Jokkmokks vintermarknad inte de saker man gör, utan de människor man träffar. Marknaden har gett mig ett par nya vänner, samtidigt som den har låtit mig återse ett flertal gamla bekanta som jag inte har träffat på länge. Och det har inte varit en enda tråkig stund under hela veckan, utan det har alltid varit något på gång. Oftast flera saker, dessutom. Den bestående känslan nu när allt har lugnat ner sig är ändå tacksamhet. Och mättnad. Marknaden i all ära – men det är ändå skönt när den är över och lugnet och vardagen återvänder till Jokkmokk. Jag tror inte att jag är ensam om att känna så just idag…

Vad händer med “Jokkmokk: Live!” nu?

Som sagt: Jag kommer att lägga upp ytterligare ett par inlägg under den kommande veckan. Sedan lämnas bloggen i viloläge tills det ges tillfälle att väcka den till liv nästa gång. Det behöver inte dröja tills nästa års marknad, utan det kan dyka upp något annat arrangemang som är värt att bevaka.