Eldshow i stormväder

Tid: Fredag eftermiddag, strax efter klockan 16:00.

Plats: Villa Åsgård.

Vad jag visste i förväg: Det blir en eldshow, och några av mina Facebook-vänner hyllade samma show igår. Och går jag på den missar jag Jon Henrik Fjällgrens konsert.

Vad jag förstod 20 sekunder in i showen: Det här kommer att bli en otrolig upplevelse. Utomhus, med starka vindar och eld. Och Robert Miles “Children” som bakgrundsmusik – en av mina absoluta favoritlåtar genom tiderna.

Jag filmade det mesta av showen, men precis som med snöbollsboendet var det för mörkt för att bilder och filmklipp skulle bli mer än bara okej. Två personer uppträdde i en känslofylld och fartfylld show, och vinden blev en tredje skådespelare – något som utnyttjades på ett riktigt fint sätt av eldartisterna. Vid ett tillfälle blev publiken översköljd av gnistor på grund av vinden. I finalen (som se bild nedan) blåste gnistor ut nästan tio meter ifrån “scenen”. Vackert, dramatiskt och otroligt snyggt rent visuellt. Långa applåder följde, och “wow!”-känslan sitter i fortfarande. Nu börjar arbetet med att redigera videoklippen och försöka dela med sig av upplevelsen så gott det går. Men en video kan aldrig leva upp till att se en sådan eldshow med egna ögon…

Eldshow av eldshow.se

På vägen tillbaka till min arbetsplats cyklade jag igenom marknadsområdet. Trots att det var mer än en timme kvar tills marknaden skulle stänga hade majoriteten av knallarna packat ihop, och det var bara ett fåtal marknadsbesökare ute på gatorna. Vinden fick marknadsstånd att fladdra och till och med lätta från marken, och kartonger och bråte blåste förbi med jämna mellanrum. I skrivande stund dånar vinden utanför fönstren, och den visar inga tecken på att avta. Jag siktar in mig på att börja sammanställa bilder och videoklipp, och skriva texter som jag inte har hunnit skriva klart, fram tills klockan 23:00 när Kitok ska spela på Cafe Gasskas – det sista inplanerade arrangemanget jag har för denna marknad.